keskiviikko 25. helmikuuta 2009

Korruptoituneita kiukuttaa

Kun tänään tulin töihin, duunikaverini olivat kerääntyneet television ympärille katsomaan paikallisessa aamutelevisiossa esiintyvää pomoamme. Haastattelussa Reina, pippurinen ja veitsenterävä juristi, esitteli CIPRODEH:in keräämiä todisteita vieressään istuvien poliitikkojen korruptiosta. Poliitikot kuuntelivat korvat punaisina.

Osa duunikavereistani hihitti innoissaan, osa kuunteli melkein säikähtäneinä. ”Voi tuota Reinaa, katso nyt miten hän haukkuu heitä päin naamaa! Häntä ei kyllä pelota mikään.” Reina muuten tarkoittaa kuningatarta, aika on osuva nimi tälle ampiaiselle.

Ohjelman loputtua lähdimme koko porukka erään hienon hotellin kongressisaliin julkistamaan Reinan esittelemän analyysin. CIPRODEH tekee joka vuosi laajan tutkimuksen Hondurasin hallituksen ja eduskunnan tekemistä päätöksistä ja julkisten varojen käytöstä – tai niin laajan, kuin se tässä tietojen pimittämisen luvatussa maassa on mahdollista. Analyysi saa aina laajaa huomiota mediassa, ja nytkin kongressisali oli täynnä yleisöä: lehdistön, television ja radion edustajia, kansalaisjärjestöjen johtajia ja puolustautumaan tulleita poliitikkoja. Minun duunini oli juosta mikrofonin kanssa puheenvuoroa pyytävältä toiselle ja katsoa heitä merkitsevästi, jos puheenvuoro alkoi venyä liian pitkäksi.

Vaikeinta oli olla vakavalla naamalla kiukkuisten poliitikkojen edessä. Kyllähän se varmaan kiukuttaakin, kun joku paljastaa medialle että peruskouluihin tarkoitetut varat onkin käytetty yksityishuviloiden rakentamiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti