sunnuntai 22. helmikuuta 2009

Uusi isäntäperhe

Tänään muutin vihdoin perheeseen, joka on luvannut majoittaa minua seuraavat puoli vuotta. Perheeseeni kuuluu isä Jorge, äiti Marú, 19-vuotias pikku-Jorge eli Jorgito, 7-vuotias Sofía sekä 10-kuukautinen rottweiler Kahlua. Lisäksi taloudenhoitaja María asuu perheen luona maanantaista lauantaihin.

Perheen isä on armeijan kenraali ja hyvin konservatiivinen mielipiteissään, joten Marú näki jo aiheelliseksi varoittaa minua. ”Ihan kaikesta ei ehkä kannata puhua hänen kanssaan, hän ei olisi samaa mieltä...” Minua siis sensuroidaan jo ennen kuin olen päässyt edes vauhtiin. Äiti taas vaikuttaa puheliaalta ja hyväntahtoisen uteliaalta. Jorgito rakastaa paikallista nuorisopoppia regguetonia ja Sofía soittaa huilua ja fanittaa High School Musical –elokuvaa. Kahlua taas on kooltaan pieni lehmä mutta omasta mielestään sylikoira.

Uusi perhe tarkoitti muuttoa maalle, pieneen Tatumbla-kylään Tegucigalpan ulkopuolelle. Tulen edelleen tekemään töitä keskustassa, mutta liikkuminen erityisesti iltaisin vaikeutuu jonkin verran. Maalla on kuitenkin kauniimpaa kuin kaupungissa ja aamuisin ikkunani ohi ratsastaa maanviljelijöitä, mikä on aika hauskaa. Kotona ei tosin voi kävellä paljain jaloin, sillä vähän väliä talosta löytyy skorpioneja.

Yksi suurimmista eroista kaupungissa asumiseen on se, että täällä on turvallista – voin esimerkiksi lähteä lenkille ottamatta ensin taksia turvalliselle alueelle. Turvallisuuden takia perhe tänne muuttikin, sillä edelliseen kotiin murtauduttiin. Varkaat olivat putsanneet talosta kaiken elektroniikan ja Sofían vaatteet sekä sitoneet kauhistuneen María-paran. Onneksi jättivät henkiin kuitenkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti